2016. nov. 14.

VEGYES MINDEN

Legjobb gondolkodásra inspiráló a Facebook hozzászólások böngészése. Mert lehet bőven témát találni, meg tanulni is belőle. Nem szégyen mások gondolatai által megvilágosulni. Olyan mint az iskola.

Nem akarok elkeseríteni senkit, de nekem az a meglátásom, hogyha eddig nem tettünk semmit (mert a túlzott centralizálás miatt zsarolhatóvá váltunk), ezután sem fogunk tenni az Orbán rendszer ellen.

(Na én effektíven semmit sem. Azzal meg hogy jártatjuk a szánkat, az meg ártalmatlan, ellenük nem érünk el semmit. Ha végiggondoljuk legfeljebb a belső békénket megtalálása a rejtett cél.) Annyi égbekiáltó disznóság történt ami nem váltott ki elegendő bátorságot, nem vágta ki a biztosítékot nálunk. Meg kell várni, hogy magától szétrohadjon, a gazdaság törvényszerű befuccsolása végett. De azt kevesen fogják megérni. (Én biztos nem.) Hacsak valamilyen külső tényező hatására nem indul el egy olyan folyamat, hogy más okok miatt véget ér ez a lázálom. De félő, hogy a külső tényezőben sem lesz köszönet. A végromlás várható. Mert akiknek módjában lenne tenni, azok elefántcsonttoronyban laknak. Az optimizmusunk, a bizakodásunk fog kinyírni minket. Ez elkerülhetetlen, mert születési adottságunk miatt nem tudunk kellően gondolkodni. Tudja meg más is, mert nem okoz neki akkora lelki traumát, mint ha váratlanul éri a krach. Tudom, hogy már nem lesz felhőtlen boldog élete. Ez van, ha találkoztak velem. Meg az az önző is szempont is vezérel a boldogságtalanító felvilágosító tevékenységem következményeként, úgy hogy ha sokan tudják meg teóriámat, hamarabb véget érhet ez a lázálom. Cáfoljanak meg, tévedjek, úgy szeretném.

Az a probléma, hogy a kapitalizmus értelmi, a szocializmus meg kimondottan érzelmi alapú. Ezek a társadalmi formák az emberrel nem összeegyeztethetők mert az ember értelmi is, meg érzelmi alapú is. Ha soha nem változtatható meg a társadalmi berendezkedésük szerkezete (mert nem), a két meglevő társadalmi forma jó oldalát egybe gyúrva, akkor örök kínlódásra vagyunk, ameddig míg ki nem halunk, ítéltetve. A kritikus tömeggel megértetni az új ideológiát (egyáltalán kidolgozni), ahhoz meg lángelmékre lenne szükség. Már azon elbukik, hogy a kapitalizmus miatt egyre butuló civilizációnkban ilyen (lángelméjű) ember nem is születhet meg. A „szociál-kapitalizmus”, vagy valami ilyesmi nevű társadalmi rendszer elvi kidolgozásához idő kellene, az meg nincs. (Vagy van, csak én nem tudok róla? Idő is, meg rendszer is)

A politikusoknak butaság hinni, mert őnekik a feszültségek fenntartása az érdekük. Egy sem becsületes, őszinte ember. Az ígért megoldásokat soha nem akarják megvalósítani, mert jólétük véget érne, létezésüknek nem lenne értelme, hisz nem lenne rájuk tovább szükség. Elmehetnének kapálni. Tehát aki hisz egyetlen politikusnak, aki a kapitalizmusban meg a szocializmusban gondolkodik, az saját maga ellensége. Sokkal jobban élnénk, ha nem léteznének. Semmi szükség rájuk. Évezredek alatt volt idejük a megoldást megtalálni, nem is akarták, pedig van. A megoldásnak ők az akadályai. Megtalálták, nem. Nem is igyekeztek, csak lázasan csinálják a semmit. Mehetnek a francba.

Itt van a baj, amikor keverik, összemossák az tanulatlan a butával (az unintelligenssel), a tanultat azt okossal (az intelligenssel). A tanulatlan is lehet okos, intelligens, a tanult is lehet buta, unintelligens. Én ismerek olyan tanulatlan parasztembert, akinek megvan a józan paraszti esze, de ismerek diplomásat is, aki olyan bődületes marhaságokat tud mondani, hogy ha a kutya megenné, megveszne tőle. Akkor van nagy gubanc, ha az intelligencia párosul a gonoszsággal, és a műveltséggel, abból lesznek a politikusok 99, a szélhámosok 100%-a.

Orbán is, meg Gyurcsány is, meg Thürmer is, meg Fodor is, meg Vona is, meg sorolhatnám őket napestig, akik a kapitalizmus, meg a szocializmus eszmerendszerében tudnak csak gondolkodni, akik tudatosan keverik a liberalizmust a neoliberalizmussal, gyűjtőnéven a politikusok, mind gonosz, művelt, intelligens emberek.

A Fidesz fanok soha sem fognak felébredni, ha nincs képességük az elvont gondolkodásra. Akiknek van, és felébrednek, azok táborát növelik, akik legalább nem hülyén halnak meg. Hiába vagyunk mi is nyitottszeműek, nem tudunk csinálni semmit. Orbán tudja azt, hogy mi tudjuk, hogy ő tudatosan hülyéket mond. Muszáj a fanoknak mondani a mantrát, folyamatosan tudatni, tudatosítani velük, hogy jó irányban van. Azért, hogy hatalma, valamint a maga és bennfentesei élősködése fennmaradjon. Rendszere a fanok előtt össze van kapcsolva érzelmi okok miatt személyével. Ezért ha egészségügyi, mentális okokból nem tudja ellátni hivatalát, és az utódlást nem sikerül megoldania, akkor a rendszere kártyavárként omlik össze. Utódlást elviekben engednie kell. Csak az a bibi, hogy önként nem fogja átadni. Vagy gazdasági okból összeomlik az Orbán-féle kapitalista „rendszer”. Az elméletemet megérzéseimre alapozva hoztam, ami nem biztos, hogy helyálló lesz, de legalább engem megnyugtat. Hangosan gondolkodtam.

2 megjegyzés:

  1. Nézd meg Amerikát. Ugyanaz lett, mint náluk. Pár nap alatt ugyanaz lett. Trump nyert és mint a vírus terjed az idegen gyűlölet, a faji és kisebbségi ellentétek, az erőszak. Mintha csak az emberek egy része született s eleddig elnyomott gonosz lenne. És tán az is! Én már ezért nem szeretek hozzászólásokat olvasni, a közösségin sokkal több ostoba nyilvánul meg, mint normális gondolkodó. A normálisak ott is lapítanak, hallgatnak. Tisztelet az oly kevés kivételnek, mint te is barátom.

    VálaszTörlés
  2. Még vannak jól gondolkodók, megtaláltam őket. Tőlük, Tőled tanulok, a lükegátorok meg adnak táémát.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10