2014. febr. 7.

MIÉRT?

Helyzetértékelés már itt-ott megjelent anyagaimból és egyéb látásjavító szösszenetek, kis változtatással.


Miért nem csapja le az MSZP Fidesz magas labdáit?
Az MSZP-nek a jelenlegi helyzet úgy jó, ahogy van. Nekik tragédia lenne, ha nyernének, mert akkor a szarból nekik kellene kihúzni az országot, az pedig nem megy, imázsrombolóan kiderülne politikai tehetségtelensége. A Fidesz rövidlátó, kapzsi hozzáállással belerángatta magát egy hülye gazdasági csapdába, aminek végkifejletéből akar majd az MSZP valamikor politikai tőkét kovácsolni. Ez a tervük. De ez nem fog menni. Ellenzékben ellavíroznak egy jó darabig, mert az nekik személy szerint jó üzlet, míg a totális összeroppanás meg nem történik. Summa-summarum, Gyurcsány (igaz nem szándékosan) az Öszödi beszédével (mint ősbűn), mindenkit halálra ítélt.

Miért hoz zsinórban hülye döntéseket a Fidesz?
Ez már törvényszerű, mást már nem is tehet. A rosszból csak rossz születhet, jó soha. Ezt nem értik az emberek?

Miért leszünk egyre csóróbbak?
Hiú ábránd, hogy valamikor majd jobb lesz. Minél nagyobb sokaknak nyomorúsága, annál nagyobb kevesek gazdagsága. Ezt a közgazdasági evidenciát vésse eszébe minden gazdag politikust támogató (seggét nyaló) ember. Így már érthető hogy a politikusok miért akarnak nyomorba dönteni minket

Miért a Fidesz nyeri a választásokat?
A jelenlegi állapotok szerint: a bigottakat senki sem tudja meggyőzni, ők vakon, gondolkodás nélkül beveszik a Fidesz maszlagát. A bizonytalanokat nem tudja megszólítani az ellenzék, mert ők annyira utálják Gyurcsányt, hogy nem hajlandók olyan szövetségre adni szavazatukat, amelybe ő is részt vesz. Azzal meg nem kapacitálhatják őket (már mint a bizonytalanokat), hogy most szavazatok ránk, és később elzavarhatok bennünket. Ha hajlandók lennének, mondjuk úgy 500 nap után új választást kiírni, mint ahogy Bokros Lajos javasolta, a biztos baloldali szavazókkal együttvéve akkor meg lenne a győzelem. Ha így az ellenzék győzne, Orbán tenne róla, hogy kő kövön ne maradjon. De aktívan is tesz a Fidesz győzelem érdekében, akár törvényes választási csalással is (mint pl. a határontúliak szavazataival, körzethatárok átszabásával, stb.) vagy törvénytelen (nem akarók tippeket adni, bár valószínű nálam jobban értenek hozzá) módszerekkel is. Na akkor most mi lenne a jó? Melyik győzzön? Bármelyik ujjamat harapom meg, nekem fáj.

Miért kell, mégis elmenni szavazni?
Egyetlen egy politikus (a politikus) sem érdemli meg, hogy legcsekélyebb mértékben is élvezze rokonszenvünket. De kénytelenek vagyunk figyelembe venni őket. A mai világunk úgy van berendezkedve, hogy megváltoztatni demokratikus úton csak úgy lehet, hogy ugyanúgy, mint az ellenfeleink, trükközzünk mi is. Az a módszer nem, jó, hogy nem veszünk tudomást róluk. (Akik választáskor inaktívak.) Kénytelenek vagyunk színlelni, hogy csípjük őket, majd megválasztásuk után jól hátba döfni. (Nem ezt csinálják mindig velünk?) El kell zavarni a p….ba, vagy még messzebbre az új mérsékeltebb agresszivitású bagázst. Őket lehet, a mostanit nem. De hiú ábránd hinni, hogy ez a terv megvalósulhat, mert ez a gondolat, akik nem értik álláspontomat azokhoz nem jut el, vagy ha el is jut, nem értik meg. Azok, akik kritikus tömeg lehetne, annyi embernek meg nem jut eszébe magától e gondolat. Ha fanyalogva, az orrunkat befogva is, muszáj elmennünk, szavazni, és kénytelen-kelletlen az ellenzékre kell adni voksunkat. Mielőtt még meghasonlottnak hinne valaki, elmagyarázom kérésem okát, aminek értelmezése után rájönnek, hogy nem istentől elrugaszkodott tettet kérek. Át kell látni a szitán. Arra apellálnak a Fideszesek, hogy azért győznek, mert a tömegek, a baloldali patás ördögökre nem fognak szavazni, vagy nagyon kevesek, mert joggal rossz a hírük. Ez most olyan választás lesz, ahol, két rossz között, kell választani. Ha jobb világot akarunk, akkor a kevésbé rosszat válaszuk, mert akkor van esély idővel őket (vagyis a hatalmat akaró váltópártokat) megbuktatni. Ha bedölűnk a Fidesz trükkjének és nem megyünk el szavazni a kényes orrunk miatt, már most beletörődünk abba, hogy örökre rabszolgák maradjunk. Soha nem lesz lehetőségünk, hogy leváltsuk. Még ha nem is sikerülne, de akkor is, a saját önérzetünk, lelkiismeretünk miatt meg kell próbálni, és el kell menni. Nem szabad türelmetlennek lenni, azt tudomásul kell venni, hogy egy lépcsőben nem lehet rendszerváltozást elérni. De ha ezt az egyszerű sorrendet nem értjük meg, akkor nekünk annyi. 

1 megjegyzés:

  1. Ma belehallgattam fél füllel Friderikusz és beszélgetőpartnerei csevejébe. Friderikusz azt kérdezte, hogy lehet az, a Fidesz beletaposott a rendőrök, a katonák, a pedagógusok, az egészségügy dolgozói és így tovább becsületébe és mégis egy részük rájuk fog szavazni?
    Nagyon jó a kérdés! Nos a helyzet az, Friderikusz nálam sokkal okosabb nem esik nehezemre elismerni. Ebből az jön, ha ő nem tudja, akkor én, én honnét tudnám?

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10