2012. nov. 20.

VEGYES GONDOLATOK


Nem írtam mostanában, mert a várható retorzió miatt, rám és szeretteimre nézve veszélyes lenne ha gondolataim rossz elmékbe kerülnének. Támadhatnának, visszaélhetnének vele. Ahelyett hogy az itt megtapasztalt logikát magukénak tennék. Kénytelen vagyok öncenzúrázni magamat, mert ha nyíltan lehetne vállalni minden gondolatomat, akkor nem is alakult volna ez az ellentmondásos helyzet, ez a bekezdés oka fogyott lenne. De így…
Bármennyire is szeretnék leszokni a gondolkodásról, nem megy.

Kié a nagyobb erő?
Maximálisan igaza van Orbán Viktornak, ez a nép csak az erőből ért. Itt nem lehet azzal finomkodni, diplomatikusan megértetni a helyzet konzerválásának veszélyeire azzal, aki erre nem vevő. Nem tér észhez, míg erőből nem kap egy hatalmas pofont. A nagy pofon meg érik, hogy stílszerű legyek, erősen. Kapunk sok kicsit, amit állunk. De a nagy észhez térít, de egyúttal le is terít bennünket. Megrázzuk magunkat és felállunk, ha nem soroznak, sőt rúgnak belénk. Itt nincs bíró, aki álljt parancsol az ellenfélnek, miután a küzdőtársa padlóra került. Az ellenfélnek maximális létérdeke, hogy nehogy lábra álljunk, mert neki akkor vége. Most még a sok kicsi pofonos időszakban vagyunk.

Ok amiért több a szegény, mint a gazdag
Akinek az a különleges tehetség adatott meg, hogy nagyobb belső erkölcsi késztetése van az átlagtól, az annál szegényebb. Ez fordítva is igaz, aki e különleges tehetség nélkül él az, és ezért gátlástalanabb, az annál gazdagabb. Gondolj Jézusra, Gandhira, vagy Teréz anyára.

Jajkiáltás (süket füleknek)
Kétségbeesés miatt mondanak az emberek olyasmit, amit egyesek gyűlölet beszédnek értelmeznek. Nem lehet csodálni, ha egy átlagember halála előtt kígyót, békát kiabál. Mindenki csúszik lefelé. Aki képes logikusan gondolkodni, és nem dugja fejét homokba, az látja a halált. Persze hogy joggal jajgat, mindenki félti tyúkszaros életét. Aki most anyagilag megnyugtató körülmények között van, az is idővel jajgatni fog, amikor leesik nála a tantusz. Bénaságunk oka a fáziseltolódás, amit az agyagi állapotok különbözősége okoz. Aki látja ma szomorú jövőt, és van lehetősége, meg tehetsége is, azt a lila ködben lévők, meg a konszolidált megoldásban hivők akadályozzák a hatékony cselekvésben. Ugyanúgy vagyunk, mint a melegített kondérban levő béka. Ha fokozatosan melegítik a vizet alatta, nem fog kiugrani belőle, inkább elpusztul. Ez folyik velünk is. Más aspektusban is találó a kormány hatékony agymosásaAz a bosszantó, ez ellen sajnos semmit sem lehet tenni. Az emberek nagyon nagy többsége csak akkor veszi észre a bajt, amikor közvetlen orruk előtt van, (vagy még akkor sem), és már semmit sem tehet. Ezt a törvényszerűséget ismerték fel okos gátlástalan emberek, ezért tudnak hatalmas vagyonokat felhalmozni. Az egyszerű pórnép vagy nem veszi észre, vagy ha látják is az ellentmondásokat, nem hajlandók róla tudomást venni. Inkább a homokba dugják a fejüket  Ez egy védekezési technika. Nem akarják önmaguknak bevallani, hogy piszkosul átvágták őket a palánkon. Minél később történik meg a feleszmélés, annál borzalmasabb lesz. Vagy az is lehet, semmi katartikus élményben nem lesz részük, én látom rosszul a dolgokat, mert magamból indulok ki, alacsony IQ-nál nem is fog súlyos traumát okozni a felismerés.

Jövő (amit csak nagyon kevesek látnak)
Rájöttem arra, hogy Magyarország menthetetlen helyzetben van, bukni fog. Hasztalan reménykedni, itt már annyira elromlott minden, hogy kijavítani reménytelen, muszáj lesz lerombolni mindent, és a romokból építkezni.

Periodikusság okozta őrültség
A demokrácia okozza a diktatúra létrejöttét. Illetve a diktatúra megcsömörlése hozza el a demokráciát. És felváltva ismétlődik, és ismétlődik. Lásd a múltbeli, és a jelenlegi magyar helyzetet. Idővel ki fog alakulni a hibák levonása miatt egy tökéletes társadalom, ha addig az emberiség ki nem pusztítja valamilyen borzalommal önmagát. Legjobb úton halad felé. Tökéletesítés miatt mindkét társadalmi forma egyre inkább a totális minőség felé tendál. Félő, hogy diktatúra lesz a győztes, ebből adódóan, az emberiség kipusztulása garantált. Tehát jó vége nem lesz a történetnek. Nem is tudom hogy az emberek miért nem a kisebbik rossz, a demokráciát választják, ha meg azt akarják, ismét belekerülnek egy csapdába, amiből nincs kiút. (Vagyis nagyon is jól tudom, a gondolkodás képességének elvesztése miatt.) Nem tudják a végkifejletet, ezért a részéletkérdések rossz megválaszolása miatt megkeserítik embertársaik életét. Ez is egy ellentmondás az élet oly sok ellentmondása közül. Az emberi elme nem képes feloldani ezeket. Ezért nem csoda, hogy a sok nagy koponya miért fagyott le öregkorukra, miért zizzentek be.

3 megjegyzés:

  1. a demokrácia a nép hatalma...sok hülye kevés okos ellen.Aki szítani tudja ezt az okosok elleni gyűlöletet és inkvizíciót, azt teszik meg adminisztrátornak. Nem kell ide szabadkőművesség, megy ez magától...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig sok hülye fog lenni, mert a mindenkori adminisztráció tesz érte sokat. A mindenkori adminisztráció célja, a hülyék létszámának szinten tartása.

      Törlés
  2. Egyetértek. Menthetetlen és javítani már nem lehet.
    Azért faramuci egy helyzet. Orbán is azt fújja, azért rombol le mindent, mert az előző kormányok elkúrtak mindent. Most mi is azt mondjuk, mindent le kell rombolni, mert Orbán elkúrta az egészet.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10