2012. márc. 1.

NE BÁNTSÁTOK ORBÁN VIKTORT 3

Krampácsolók
(Tóth József, 1986)
Ez az írás annak apropójából született, hogy feleségemet lemarta egy pozícióban lévő Viktort imádó, amiért az asszony merészelt hőn szeretett vezérének viselt dolgait felemlíteni, és a „szegényembert szerető” politikájáról kritikát mondani.

Itt nem miniszterelnökünk személyével van a probléma. Egy jelenséggel, amit nevezhetünk önklónozásnak is. Nagyon sok kicsi Orbán Viktor van a környezetünkben, körülöttünk. Ő csak a sok kicsi kicsúcsosódása.
A kicsiktől meg egyszerűen lehetetlenség megszabadulni. A nagyoktól ideig, óráig igen. Viszont ideológiájuk mindig vissza fog szivárogni. Csak drasztikus módón lehetne tőlük megszabadulni, kiirtani, hogy írmagja se maradjon. De ki mondja meg, hogy ő érdemes az életre, a továbbszaporodásra, vagy nem? Már láttuk, hogy ilyesfajta technika hova vezetett. Hitleri megoldáshoz. Senkinek sincs joga Istent játszani. Tehát minden marad a régiben.

Egyfajta periodikusság figyelhető meg a történelemben, egyes ideológiák hol előretörnek, hol visszaszorulnak. A jó és gonosz harcának jelensége, míg ember él e bolygón, soha nem fog megszűnni. Ilyen emberi hozzáállással nem fog élhető világ eljönni. Csak hiú ábránd, aki hisz ennek eljövetelében, az nem a realitás talaján él. Szeretettel, ami sokakban genetikailag nem létezik, azzal lehetne célt érni. Tehát, már itt bukik minden. Az ember természetében van a hiba. Látjuk hova vezetett el létezésünk, csak rosszat tudunk tenni. Az ember kártevője ennek a bolygónak. Sokkal jobb lenne neki nélkülünk. Ami itt folyik nálunk, csak epizód kihalásunk folyamatában. A Föld létezésében nulla.

Ezt a dumát csak az érti meg, akiben létezik a szeretet, vagy annak kicsi írmagja. Ha blődségnek érti, érzi szövegelésemet, akkor higgye el, soha nem fog javítani embertársai életén se aktív, se passzív létével. Itt az ideje magába szállni, és elgondolkodni, hogy vajon milyen okok vezettek az egyre szaporodó lázadozók számának megemelkedéséhez. Egyáltalán megismerni, megérteni az okokat, amiért háborognak. Nem könnyű, de a feladat megoldható sajátfejben is. Ehhez csak érző szív, és logika, józan paraszti ész kell. A pontos eredmény céljából ki kell zárni a mindenféle külső propagandát. Ha már képtelen elvonatkoztatni a külső tényezőket, akkor a véleményeket ne csak pro, hanem kontra is meg kell ismerni. Addig nem tud csatát nyerni, míg az ellenfél fejével nem képes látni. Háborút semmiképpen, ez fix.

Az én gondolataimnak rövid távú, és hosszú távú vetülete van. Csak úgy lehet precízen látni, ha képesek vagyunk összefüggéseiben látni a világban zajló eseményeket. Tudunk saját életünk időtartama elé, és azon túl is látni. Ha erre képtelenek vagyunk, akkor jobb, ha egy szót sem szólunk, mert csak hülyeség hagyhatja el szánkat. 

4 megjegyzés:

  1. Nem érdemes velük vitába szállni. Semmiféle érvre nem reagálnak pozitívan, a legkeményebb és konkrétabb észérv sem hat rájuk.
    Olyanok, mint a vallási fanatikusok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van felesleges velük vitatkozni, amíg a bigottak nem kerülnek el a falig, úgyse jönnek rá mástól, talán csak majd akkor maguktól, hogy ők bizony agymosottak.

      Törlés
  2. Ugye drága Bohóc, az a hölgy, aki Orbánnak nyalizik, nem 47000-ftból él havonta?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Több mint négyszereséből. Nála az egy főre számított jövedelem is ugyanannyi.

      Törlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10