2012. febr. 9.

NEM ÉRTEM 2

Nem értem, ha valakinek annyi esze van, hogy tízenvalahány milliót kitud perkálni egy Hummerra, akkor miért megy 3 tonnás kocsival 10 cm-es jégre. De fordítva sem gömbölyű. Akinek csak annyi esze van, hogy egy ilyen barom nehéz járgánnyal rámenjen relatíve vékony jégre, hogy a fenébe tudott megspórolni annyi pénzt, hogy tudjon venni a Merkurnál egy ilyen szép tütüt?
Azért írtam a Merkurt*, mert gondolkodásom az akkori korból eredőzik. Abban az időben kétkezi munkával összevakartunk annyi pénzt, hogy a Merkurnál átvehessük majd kétévi várakozás után ruszki csodát, egy libafos sárga színű Zsigulit. Azt tudom, hogy nem kockáztattuk volna gyönyörűségünk testi épségét, még olyan vastag jégen való rodeózással sem amilyen volt a Ladoga tó jege Leningrád blokádja idején**. Biztos emiatt van, hogy egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy valaki becsületes úton tudjon ekkora vagyonra szert tenni. Mert 15 milla már vagyon, legalább is nekem. Ha meg merte reckírozni ilyen mutatványt, akkor nem sok becsülete lehetett annak a pénznek, amiért a Hummert vette. Ergo, ….summa summarum én nagyon hamar rövidre zárom a kört, és ha a fene fenét eszik is, látatlanban is lemerném csukni. Olyan szemlélettel tenném minden újgazdaggal ezt, mint Nagyszalonta román, előítélettől nem mentes valahai rendőrparancsnoka, amikor kiment a cigány-telepre. Aki cigány szembejött vele az utcán, azt megpofozta.
-    Ezt mér kaptam?
-    Úgyis van valami bűnöd, vagy úgy is lesz.
Csak trükközéssel, bűncselekmény elkövetése, a kiskapuk megtalálása révén, ügyeskedéssel, a mások letiprása által lehet megvastagodni. Ha valaki örökölte a vagyont, akkor valamelyik őse kővetett el valami nem etikus dolgot. De erről már írtam itt.

Az meg egyenest hajmeresztő, bizonyára a kicsinyességem az oka felháborodásomnak, amikor olyanokat hallok, hogy XY miniszter többszáz milliót adott kölcsön. Azért van neki olyan sok, mert tölünk ellopta. Na nem egy az egyben, hanem fehérgallérosként fosztott ki, illetve foszt ki minket. De ez nyílt titok.

Azt hiszem így már mindent értek.

*fiatalabbaknak: az egyetlen újautó vásárlási hely volt 89 előtt Magyarországon a Merkur Személygépkocsi-értékesítő Vállalat.

**fiatalabbaknak: a II. világháborúban fasiszták által két évig blokád alatt tartott szovjet várost, télen a befagyott Ladoga tó jegén keresztül látták el utánpótlással. Ott fent északon annyira vastag volt a jég, hogy rakott teherautó konvojokat is elbírt.

http://apa54.blogspot.com/2010/10/becsteleneknek-all-vilag.html

3 megjegyzés:

  1. Ezek túl sokat nézhettek tévét. Most megy egy sorozat "Jéglovagok" címmel. Tudod, ők azok, kik Kanada északi részén fuvaroznak a befagyott tavakon, folyókon.
    De kérdek én is egyet. Mennyire lehet hülye az, aki látja hogy a társa már beszakadt a döggel, de azért utána hajt egy ugyanolyan géppel? Mellesleg -ha véletlen nem szakadt volna is be-, mire számított, mennyire fognak kapaszkodni a gumik a jégfelületen, mikor az elmerült gépet kell húzni?

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10