2012. febr. 23.

ELBESZÉLNI A NAGYVILÁGBA avagy messziről minden távolnak látszik

Nutka hamisciprus
(Tóth József 1986)
Nem vagyok én mazochista, hogy ellensége legyek önmagamnak. Olyat nem mondok, ami tudatos hazugság lenne részemről. Ezért amit állítok, azt a színtiszta igazságnak érzem, így az más számára is hihető. Ez a bevezetés azt bizonyítja, hogy amit leírok az mindig a valóságot tükrözi.

Próbálok Fideszes ésszel gondolkodni. Miért tartják ők birkának, söt egyenest hazaárulónak azokat, akiknek ellenvéleménye van a jelenlegi politikai irányvonallal. Nem értik az ágálásunk okát, azt hiszik minket is csak elméletekkel vezettek meg, mint őket. 


Nem azért mondom, hogy nekem azért nem jó ez így, mert én elhiszem amit a balos fejesek mondanak, a fene tudja milyen hátsó szándéktól vezérelve, én azért mondom, mert zsigereimben azt úgy is érzem.


Nagyon sok, így vagy úgy külhonba szakadt hazánkfia hiszi azt, hogy jó a jelenlegi hivatalos politika. Fel kell világosítanom őket, hogy nagyon tévednek. Biztos csak a "rosszindulatúság" beszél belőlem, mikor azt mondom, hogy önös érdekei miatt adott Fidesz szavazójogot határon túli magyaroknak. Ha nem törődik felelősséggel a határon belüliekről sem, majd azt hiszik velük fog? A következő választáskor égető szükségük lesz a távolélők voksaira, mert az elmúlt két év, és a választásig elkövetkező időszakban még elkövethető bűneik miatt, idehaza csak vakságban, és süketségben szenvedőktől számíthat szavazatokra. Azok, pedig édeskevesen lesznek.


Most rosszat, nagyon rosszat tesznek velem, szeretteimmel, testemmel, lelkemmel. Lehetne jobban is orvosolni az elmúlt évek a mostaniaknál kisebb bűneit. Úgy kell operálni, hogy a betegnek adok fájdalomcsillapítót. A mostani orvoslás nem így történik. Egyes kiválasztottak olyan sokat kapnak, hogy totál bekábulnak tőle. A kábultságukban nem látják a realitást.


Azoknak a szerencséseknek, akik mind külföldön, mind belföldön életük sínen van, nem megtapasztalás révén lettek birtokosai nézeteiknek, hanem csak duma alapján. Magyarul, azt kell megérteniük, hogy nem kompetensek vitatkozni azzal a szenvedővel, kinek életét nem élik meg. Ők nem tudják, hogy mi az a kilátástalanság, mit érez az ember mikor összecsapnak feje felett a hullámok. Rosszul érzem magam a pénztelenség, a kilábalás lehetőségének hiánya, a remény elvétele miatt. Azt tudom, hogy jobb sorom volt még Gyurcsány idején is, még jobban éreztem magam a Kádár korszakban, mint most Orbán alatt. Most (még) lehet ugatni, 89 előtt nem lehetett. Már csak vegetálni lehet, 89 előtt élni is lehetett, sőt még 2010 előtt is. A mostani helyzet szerint, 89-ben feladtuk az élet lehetőségét ugatásért cserébe.


Én nem vagyok szakember, hogy megmondjam, mit hogyan kell csinálni, csak azt tudom hitelesen elmondani, amit érzek. Saját érzéseim alapján következtetek. Én úgy látom, hogy rossz felé haladunk. Rossz vizekre kormányozta hajóját a kormányos. Már nem lehet takarózni az elmúlt "nyocévvel". Ha látnám a javulás jeleit, egy szavam se lenne. De nem látok semmi biztatót. Nem azért, mert vakegér vagyok. Eléggé nyitott szemmel figyelem az eseményekről pro és kontra a megnyilatkozásokat, és következtetek. Az letagadhatatlan tény, hogy Ő a kormányos, és nem más, - ezt egyik elődjére sem lehet fogni, - megszüntette a Magyar Köztársaságot, olyan embert patronált „álamelnöknek” aki még általános iskolai szinten sem tud helyesen írni, (más egyéb letagadhatatlan hiányosságáról már nem is beszélve), olyan emberekkel veszi magát körbe, akik bizonyítottan anyagi haszonszerzés miatt vannak vele. Ha nem győztelek meg, olvasd a netet, csak írd be a keresőbe, hogy az Orbán kormány bűnei.

Én tehetetlen dühöt érzek, mert semmit sem tudok tenni a szakadékba tartó vonaton, mint utas. Látom, hogy a kalauz nem huzza be a vészféket, mintegy a saját dicsőségétől kábulva révetegen tekint a biztos halálba. Vagy azon gondolkodik, hogy ki tud ugrani a mozgó szerelvényből? Lehet. Az már bizonyos, hogy mi halálba jutunk, de az is lehet, ő sem fogja esését kicsi sérüléssel megúszni. Egyre gyorsuló vonatról nagyon veszélyes kilépni. Abba bele is lehet pusztulni. Ja, a vészféket a pánikba esett utasoknak is meg lehet húzni. Na akkor lesz a kalauznak rossz.


Én véleményem hitelesebb, mint a miniszterelnöké, mert fájdalmas életem megtapasztalásai révén vonom le a következtetéseimet, míg ő nem. Magasról nem látható pontosan hogy mi zajlik a felszínen. Aki ezzel a fizikai ténnyel mer ellenkezni, arra nyugodtan rá lehet mondani, hogy agymosott.


Száz szónak egy a vége, ha azon agyalnék, hogy hova menjek nyaralni, milyen rucit vegyek magamnak, mikor shortoljak a romló forintra, (mert van miből,) akkor megengedhetném magamnak azt a luxust, hogy lazára vegyem a figurát. De ha több évtizedes kemény munka után, önhibámon kívül az a veszély fenyeget, hogy elveszítsem házamat, elveszítsem szeretteimet, más kénye kedve miatt elveszítsem életemet, akkor hihető, hogy nekem rossz. Ha nekem rossz, akkor piszok érzékeny leszek azokra, kik az én káromra lazára veszik a figurát.


Én jobboldalról baloldali vagyok, baloldalról jobboldali, valójában középen álló kritikus. Azt kell megérteni, hogyha támadásnak vesszük az építő kritikát, az pusztuláshoz vezet. Ezen áll bukik minden.

A jelenlegi felállás szerint:
MSZP-LMP=lassú halál
Fidesz-Jobbik=gyors halál
Akkor már inkább a lassú halált választom, mert ez esetben talán megélem a természetes, normál halált.

Jövőben a fenti álláspontot is figyelembe kell venni, mielőtt a nyilatkozatodat megfogalmazod. Vigyázat, távolról minden szépnek látszik.

5 megjegyzés:

  1. Van még kis adalék ehhez, amiket itt te szépen felsorakoztattál.
    A törvény, mely kötelezi a gyermeket a szülők eltartására.
    Ebből csak azt tudom levonni hogy eldöntött tény, nekünk már jobb nem lehet és ennek következményeit a gyermekeinknek kell viselni. Tehát, nekik sem!
    Lefordítva. Egy példával. A mostani nyugellátások X éven belül elérnek a "szart sem ér" szintre, az akkor nyugállományba kerülők pedig eleve azt kapják, vagy még azt sem.
    De ez vonatkozik a segélyezettekre, közmunkán élőkre is.
    Mindezekért az anyagi felelősség mellet majd az erkölcsit is a gyermekek viselik.
    Miből??
    Óriási cinizmus azt mondani, hogy a közmunkával keresett csekélyke pénz vezet egy biztos megélhetés felé és vissza a munka világába.
    Ahhoz munkát kellene adni! Az, pedig nincs.
    Lehet kozmetikázni, de a foglalkoztatottság nem nőtt. Jelen állás szerint nem is fog. Mást sem hallani, mint további leépítéseket. Ja! Most már további megszorításokat is.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Jóska!
    Nem tudom, mennyire ismeri a drámairodalmat, de van aminagyon "ide illik":
    Hogy is mondják Hamletről? "Bolond beszéd, de van benne rendszer!" Hááát, ilyen a fityiszmagyar!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kerek es hiteles megfogalmazas kedves Joska! Szomoru,hogy dramat irsz es nem kabaret! :-(

    VálaszTörlés
  4. Vannak egyszerűbb lehetőségek is. Belépni a pártba, amelyre szavazni akarunk, vagy alapítani egy olyat, ami a saját ízlésünknek fekszik. Fel kell hagyni a két szar közül választhatok elvvel. A sorsunk a kezünkben van...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos már ott bukik a dolog, hogy maga a párt rendszer a pártokban való gondolkodás, már maga a rossz választás. Egy paradoxont kellene feloldani, az meg lehetetlenség. A megoldást már többször megtalálták a történelem folyamár az emberi élet optimális teljesítésére, de senki nem tudja megvalósítani, mert utópista, nem a reálizmusból indul ki. Ilyen volt a kereszténység kialakulásakor, a felvilágosodás korában. A krisztusi tanításokból, a felvilágosodás hármas jelszavából mi valósult meg? Ezekre válaszolj magadnak. Megoldás nincs csak a küzdelem, ha nekem nem hiszel, higgy Madáchnak.

      Törlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10