2011. nov. 16.

NYÍLIK A SZEMEM

Illusztráció
A tegnapi bejegyzésemhez hozzákapcsolható. (Legalábbis én úgy érzem.)
A hét fő bűn a katolikus egyház tanítása szerint a következők:
1. a kevélység
2. a fösvénység
3. a bujaság
4. az irigység
5. a torkosság
6. a harag
7. a jóra való restség


Ők sem tartják meg, (csak gondolj a pápai pompára, a bort iszik, és vizet prédikál mondásra, a papok gyerekek megrontásról már nem is beszélve, meg az egyebekről) akkor mit csodálkozunk, ha nagyjaink is mind elcsábulnak, amikor olyan pozícióba kerülnek, ahol minden büntetlenségből nélkül azt tehetnek, amit csak akarnak. Minden ember megszédülne, én is, Te is, ez ellen nem tud senki tenni. Csak olyan kivételes személyek, mint például Jézus Krisztus, Gandhi, vagy Teréz anya stb. tudtak ellent tenni az ördög csábításának. Nem hiába voltak ők szegények. A gazdag ember soha nem tudja elmondani a szegénynek a tutit, soha nem tudja átérezni sanyarú sorsát. A gazdag ember mindig csak elméleti oldalról tudja megközelíteni a problémát, miközben a gyakorlat sokkal másabb. Ezért nem tud autentikus megoldási javaslatokat tenni. Fából vaskarikát akar. Politikusaink nem látják be, hogy a valóságtól teljesen elszakadtak. Ha mégis erőltetik az embereknek életére halott elképzeléseiket, akkor csak önös érdekből teszik. A népek nagy vezetői egy idő után mind megalománok lesznek, kik elrugaszkodnak a valóságtól, elfelejtik gyökereiket. Valamelyik főbűnt magukénak vallhatják, vagy az összest, kiegészítve a 8.-al, a hazugsággal. Ezek közül már egy is sok, egyik sem bocsánatos bűn.

4 megjegyzés:

  1. Hogy nem tudnánk ellenálni, ha oda kerülnénk? Akkor vajon miért nem kerülünk oda? Azért nem kerülünk oda, mert már az első lépéseknél, amikor a korrupciót megszagoljuk, már nem megyünk tovább. Nagyon tudatosan és könyökölve és minden gátlást levedve tudnak oda jutni emberek. Csak úgy nem lesz senkiből sem pap sem politikus, hát még nagyobb?

    VálaszTörlés
  2. Ha jól értem soraidat, akik ilyen magas posztot értek el csak úgy lehet, ha bűnt követtek el. Ergo akkor ők bűnözök. Tehát a gazdag ember bűnös, csak a szegény lehet tisztességes. Másképpen fogalmazva: csak úgy lehet magas, nagyon magas politikai, és gazdasági pozícióba kerülni, hogy valamilyen bűn elkövetünk. Mi azért vagyunk itt, mert túlságosan tisztességesek vagyunk?

    A hozzászólásod fényében a „Minden ember megszédülne…” provokatív mondatot úgy módosítanám, hogy sok ember megszédülne ez ellen senki nem tud tenni. Csak olyan kivételes tisztességes személyek, mint például jézus Krisztus, Gandhi, vagy Teréz anya stb. (Te, én) tudnak ellent tenni az ördög csábításának.

    VálaszTörlés
  3. Írtam már erről, hogy nem tudjuk igazából Jézus hogyan cselekedett volna az adóellenőrrel szemben, ha lett volna családja? Szerzetesként könnyű hegyibeszélni, álmodozni.
    Apró csirkeügyek rávilágítottak arra a vonásomra, hogy vezetői funkcióban nem tudnám megállni a helyem, mert nem tudok rendesen lopni, hazudni. Nem megy ez nekem. Nekem az megy, hogy búsás kamatot fizetek mindenért. Szerintem ezen adottságok visznek "fel" vagy "le" egy embert. Egy magán cégben egy adott szintig erény a becsület, de amikor ki kell rúgni valakit, mert a főnöknek van más protezsáltja, vége a pótalelnök helyettesi karriernek.

    VálaszTörlés
  4. Nyílik? Amit eddig tőled olvastam, aszerint eddig sem volt csukva. :)

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10