2011. aug. 25.

VÁGYÁLOM

A tegnapi Attila féle blogbejegyzés, és az ezzel kapcsolatos vita, mely Jakab Andor Facebookos oldalán lezajlott, inspirált az alábbi bejegyzés megírására.
Mi az értelmiség dolga? Mit várok én el tőlük?

1.   1. Hogy szószolója legyen mindenkinek, akinek a Teremtő, vagy a Természet nem adta meg azt a kegyet, képességet, szerencsét hogy összetetten tudjon gondolkodni.
2.      Hogy szüntelenül, fáradság nélkül olvassa rá a jelenlegi politikai elit fejére az elkövetett szarvashibákat. (Hátha észhez térnek, így kisebb kárt okoznak.)
3.        A lehető legegyszerűbb magyarázatot találjon az életünket befolyásoló politikai, és gazdasági jelenségekre, úgy hogy ezt a megfogalmazást még a legalacsonyabb IQ szintű potenciális szavazópolgár is megértse.
4.        Az elméleti síkról a tettek mezejére lépni.
5.        Nem csak elvontan vitázni, hanem gyakorlati lépéseket megtételét javasolni.
6.        Élni a megadatott lehetőséggel, addig ütni a vasat, amíg meleg. (Ezt elsősorban Jakab Andorra értem.)
7.        Ki és felhasználni maximálisam minden olyan lehetőségeiket, tulajdonságaikat, amivel rendelkeznek, (van pallérozott eszük, széles látókörük, pörgős életvitel stb.) amivel igazságosabb társadalom eléréséhez szükséges szemléletváltozást tudnak generálni.
8.        Nem lehurrogni a másikat, hanem tessék tőle a jó elgondolásokkal elfogadni.
9.        De mindezt két mondatban így is elmondhatnám. Tessék mindenki hasznára (vagyis értem is) hatékonyan politizálni. Hozzon létre egy árnyékkormányt
Mielőtt bárki is nekem ugrana, azzal tájékoztatásul közlöm, messze nem vagyok értelmiségi, csak egy egyszerű kertész szaki voltam (bár az nagyon valószinüleg már van akinek látszik is), aki ennek ellenére még blogolni is merészel.


4 megjegyzés:

  1. Bemásolom ide Jakab Andor Facebookos hozzászólását, mert itt blognál később is jobban megtalálható lesz, (ha esetleg kell nekem,) míg azon az oldalon idővel elkeveredik.

    "József! Mindenképpen jó, hogy leírod a gondolataidat, segít abban is, hogy gondolkozz. Ha tanácsolhatok valamit, mond le arról, hogy jön valaki megmentő, messiás, én, vagy egy politikus, aki rendbe teszi 10 millió ember gondolkodását. Nincs vas, amit addig kell ütni, amíg meleg! Mi vagyunk, te, én, ők, mi. Látod, tudunk időt szakítani arra, hogy normálisan beszélgessünk, és ez idővel 10-20 év alatt teljesen megváltoztatja Magyarországot. Minden céget, minden pártot, köztük újakat, amelyek teljesen másmilyenek lesznek, mint a mostaniak, minden vásárlót, minden munkaadót, minden munkavállalót stb."

    VálaszTörlés
  2. Szemléletváltásra szükség van, de azt hinni, hogy ez spontán létrejön mindenki fejében, abban nem hiszek. Az emberek nagy többsége nem képes összetett problémakört feldolgozni, mert agyi korlátok miatt erre sok eredendően képtelen. Az ilyen embernek követni kell egy karizmatikus, államférfiúi kvalitásokkal rendelkező egyént. A történelem bizonyítja elgondolásom igazát. Véleményem szerint szükség van arra, aki megmondja a tutit, mert az emberek nagy része mindig érzelmi alapon politizál. Ezért tekintem én a demokráciát egy fő egy szavazattal rossz konstrukciónak. (Az a baj, hogy jobbat még nem találtak ki helyette.) Az erre vonatkozó megoldási javaslatomat lásd az alábbinál: http://apa54.blogspot.com/2011/03/ez-valodi-reform-lenne.html (Idealista vagyok?) Botorság volt részemről kérlelni Téged politikai ambíciók elérésére, mert ameddig nem érzed át a vezetői szerep fontosságának létjogosultságát, addig eleve lehetetlenség, hogy alkalmas legyél ilyen szerepre.
    Nekem életkorom, meg egészségi állapotom miatt nincs időm, 10-20 évem, amíg a változások beérnek maguktól, ezért szorgalmazom a gyorsabb, és munkaigényesebb változatot.

    VálaszTörlés
  3. Ha volna is .... már tele van a hócipőm azzal, hogy mióta megszülettem, azóta kérnek tőlem -"kis türelmet", -"kis időt". -"kis megértést", -"kis ... Nincs! Elfogyott!

    VálaszTörlés
  4. Nincs. Elfogyott! Fogy sokaknál, fogy rendesen.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10