2011. ápr. 16.

APROPÓ


Minden vízcsapból a leendő hercegi esküvővel kapcsolatos hírek folynak. Azzal tisztában vagyok, hogy a népek pletykaéhesek, minden apróságot meg akarnak tudni, töviről-hegyire. A bulvár sajtó ki is szolgálja őket. Lehet, hogy ez így van jól, de nekem nem tetszik.
Teszek is ellene, nem nézem a Kati és Vilmos körüli agyonlihegett tudósításokat. Azzal is tisztában vagyok, hogy az általános trend, hogy rázzuk a rongyot még akkor is, ha kilátszik a seggünk a gatyából. Tudom erre a válasz: miért ne, ha megtehetem. Az angol királyi család megteheti, mert gazdagságukat a volt gyarmatainak köszönheti. Is. De ez egy másik történet. (A magyarok zöméhez amúgy ez a dzsentri mentalitás nem idegen.) Az a nagy baj, hogy csak a magunk szemétdombját látjuk. Mert agyilag rövidlátóak vagyunk. Nem látjuk valójában mi zajlik a világban. Mint az öreg Portokalos a Bazi nagy görög lagziban visszavezetett minden szó jelentését a görögre, én is visszavezetek minden bajnak okát az emberi butaságra. Természeti katasztrófákat leszámítva, mert azok nem emberi eredetűek.

Csak hát van fontosabb, lényegesebb, közel és távol zajló történések, mint a hercegi frigy létrejötte. Agyunk kábítására ez is jó. Legalább ennek nincsen káros maradandó hatása szervezetünkre.

Ja és egyébként legyenek boldogak.

2 megjegyzés:

  1. Így igaz. Legyenek boldogok.

    VálaszTörlés
  2. Ha a saját gyermekeid lennének hasonló korban, és megírnád a büszkeség leheletével felhőre emelve, mennyire boldog vagy a szépségükben gyönyörködve, akkor ez fel sem merülne az olvasóidban.
    Sajnos én nem követem az ifjú pár történetét - nem érint - ezért nem vagyok 'up to date' és a ki-kit használt ki is mindegy két huszonéves kapcsolatában. Ők a jövőnk.Ha tudunk örülni az örömüknek, az nekünk jobb, mintha nem.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10