2011. márc. 20.

KI VAGYOK AKADVA

Illusztráció
Nem elég a sok nyavalyám, ami kínozza testemet, lelkemet, most még el kell viselnem egy (becsületsértő jelző helye) embernek a megaláztatását. Ha egy mezei állampolgár mondta a volna azt az ominózus kijelentést, ami Lázár János a Fidesz frakcióvezetőjének a szájából hangzott el egy 2008-as hódmezővásárhelyi önkormányzati ülésen, az nagyon valószínű, hogy hidegen hagyna. Ennyire biztos nem gerjesztene bennem indulatokat.
Az első reakciómban bizony felmenőit emlegettem, nem éppen hízelgő módon. Ezúton kérek tőlük elnézést, mert ők nem tehetnek róla, hogy kisfiacskájúk ilyen elferdítve látja a világot. (Bár lehet, hogy egy-két, idejében elcsattanó atyai, vagy anyai pofon, elejét vette volna ennek a politikai kancsalságnak) És még hangot is ad véleményének. Azt híve magáról, hogy megüdvözöl, amiért ő őszinte. Az őszinteség valóban dicséretes erény. Csak a világlátása nem alkalmas arra, hogy felelőséggel hasson életünkre. El van cefetül tévedve. Ő a fönök, akkor milyen a többi. Nem előítélet van bennem, de élettapasztalatom ezt mondatja velem. Ha párttársai ezt szó nélkül hagyják, vagy egy ejnye-bejnyével elintézik, akkor már akkor ők sem különbek tőle. Ezekre bízzuk életünket, botorság, akkor már jobb, ha fehér lepedővel, irány a temető.


Én bizony páros lábbal rúgnám seggbe az ilyen embereket, de hát én kicsi vagyok hozzájuk mérten. Az már más kérdés, azért sem tehetem meg, mert nekem mindenkor két lábamon kell állanom, mert különben feldőlnék. Én még ilyen hibásan is két lábon állok, elvárható a prominens politikusoktól, hogy ok is reálisan látnának.

Már jön a hátországi dumával, magyarázza a bizonyítványt. De késő bánat. Tessék máskor körültekintően nyilatkozni, úgy fogalmazni, hogy azt ne lehessen félreérteni. Mindenkit nem lehet palira venni. Itt meg lehet hallgatni mit mondott akkor és most.

4 megjegyzés:

  1. Párttársai nem hagyják szó nélkül légy nyugodt, a csontokat kávézás mellett osszák el egymás közt. Nincs kitől féljenek, se akitől tartsanak. Kezükben a hatalom. Ennyi.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Apa!
    Teljesen egyetértek a véleményeddel, de azon kívül, hogy "magunkban" dohogunk, nem igazán tudunk mást tenni.
    Én úgy gondolom, hogy már akkor fenéken kellett volna billenteni, amikor beletiport választói szem.jogaiba önkormányzatánál!
    Kíváncsi vagyok, hogy meddig mennek el...de asszem, határ a csillagos ég.
    Kellemes napot!
    Üdvözlettel: Vadvirág:)

    VálaszTörlés
  3. Kidumálják. Mellé állnak. Majd nyilatkoznak, hogy félremagyarázzák, belemagyaráznak, le akarják járatni, stb. És marad a helyén, minden marad úgy ahogy eddig. Bevált forgatókönyvük van.

    VálaszTörlés
  4. Te jóságos ég, nektek kiáll a sarló és a kalapács a hátatokból! Jó, hogy megtaláltam ezt a blogot, majd reklámozom:):):)

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10