2011. márc. 28.

FÉLELEM

Hát félős lettem én is, bár soha nem voltam kimondottan majrés, csak óvatos, most mégis bennem van az előzetes aggodalom. A Világosodik című bejegyzésemet meg kellene osztani a Facebookon a címzett rajongói körével, de családi utasításra, meg az én jól felfogott érdekemben, nem merem. Pedig hajh de nagyon kíváncsi lennék reakciójukra. De nem ér annyit az én kíváncsiságom kielégitése, mint amit veszíthetnék miatta. Lehetséges, hogy én és családom is felértékeli elmeszüleményemet, mert nincs benne olyan tartalom, ami kiütné a rám nézve káros hatással bíró hithű csinovnyiknál a biztosítékot. De sose lehet tudni, az ördög nem alszik.
Már úgy félek a félelemtől, mint akit megrúgott a tehén, és most már a zacskós tejtől is fél.

Feltételezem, meggyőzni amúgy sem tudnék senkit, mert félő, akik olvassák a szövegelésemet, nem veszik a lapot. Képtelen megérteni dumámat, mert ha értenék, akkor már maguktól is rájöhettek volna az általuk támogatott politika embergyűlölő voltára. Nekem nincs olyan karizmatikus kisugárzásom, sem pozíciónális lehetőségem, amivel át tudnám hangolni agyuk átmosott voltát. Szeretném, ha minél előbb ráébredjenek arra, amire én már rájöttem. De csak akkor lesz változás, amikor beérik a lázító gondolat saját burájukban. Ki kell várni türelemmel, nincs mese. Az idő dolgozik.

Most még ez a társaság agresszívebb, a nagyobb tömeg miatt bátrabbak. Ez természetes viselkedés, mert lám fordítva is igaz, én is behúzom fülem-farkam, és gyáván kushadok.

Az erőviszonyok, rám nézve kedvező átrendeződése után (ami be fog következni, ide a rozsdás bökőt,) az eddigi félelmem el fog illanni, csak legyen egy bátor, hasonszőrű gondolkodású, karizmatikus, hiteles ember, akit követhetek. El fog jönni az az idő, mikor megindulnak a tömegek, mint a gnúk a Mara folyón. (Kelet-Afrikában az évenkénti állatvándorlásnál a nagy tömegben mindig lesz bátor vállalkozó egyed, aki elsőnek megindul a krokodilokkal hemzsegő gázlónak.) Azt tudom, hogy nem én leszek az első, mert eleve alkalmatlan vagyok rá, de az elsők között leszek az biztos. (Igaz csak virtuálisan, ha megérem.)

3 megjegyzés:

  1. Úgy tapasztalom, megint sokan félnek a hatalomban lévőktől. Nem csak te. Okkal. Csak a hatalomban lévők személye és módszereik változnak.
    Igen. Előbb-utóbb, de átrendeződnek az erőviszonyok. Hogy akkor jobb lesz? Kétségeim vannak. Sokszor hittük, akartuk hinni már. Valaha optimista voltam, hisz tudod. Elvesztettem!

    VálaszTörlés
  2. Nagyjából elkezdtünk félni. És nem alaptalanul. Itt Erdélyben, Romániában is hasonló a hangulat. Amitől félek az az, hogy ha ma feltörnek egy blogot és teleírják magyargyűlölő szövegekkel és ezt az egyetlen kormány ellenzéki tévéadó is dicséretesnek nevezi, mire várhatunk az elkövetkező időkben? Hogy minden zavaró blogot fel fognak számolni? Az hagyján, hogy töröltetnék őket, de ki tudja miket közölnének rajta? Szóval ezeken el kell gondolkodni.

    VálaszTörlés
  3. Nem kell félni, nem fog fájni, a szeretett miniszterelnökötök mondta, én csak emlékeztetlek benneteket. Fúj!

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10