2011. okt. 21.

HOVÁ TŰNT JAKAB ANDOR?

Hogy ki ő? Blogger. Aki az internetes világban, legalábbis nálunk, egyik bejegyzésével rövid idő alatt nagyon nagy népszerűséget tudhatott magának. Utoljára tőle augusztus végén jelent meg bejegyzés. Az általam ismert fórumokról, az addigi aktív jelenléte máról holnapra eltűnt. Hogy mi történhet vele, az csak merő találgatás részemről, hiszen semmi konkrétumot nem tudok. Nehezen képzelhető el, hogy valaki, aki egy hihetetlen sikerszéria elején van, csak úgy abbahagyja. Mikor kezdett belemelegedni egyszerűen eltűnt, mire mi is kezdtünk belemelegedni, itt maradtunk „uralkodó” nélkül.

Az eddigi írásai azt sugallták, hogy tervei vannak, legalábbis semmi jele nem volt, hogy az egyszeri szupernóva robbanás után lelép. Önszántából már hiuságból sem falcolt volna le csak úgy ukk-mukk-fukk. Innen üzenem Jakab Andornak, hogy ha még net közelében van, akkor valami életjelet adjon magáról. Nem csak én, hanem sok ezer híve szeretne biztató híreket hallani felőle. Rossz árvának lenni. Közvetlen oka csak az lehet, hogy megszakadt élete fonala. Remélhetőleg nem ez történt. Ha nem ilyen „prózai” dolog áll a háttérben, az további találgatásokra adhat okot. Az ibolya alulról történő szagolgatásáról egyszerűen nem is veszek tudomást. Akkor marad a másik verzió. A hatalom részéről tettek róla, hogy befogják csőrét. Hiába is van valaki inkognitóban, ha nagyon akarják mindenkit le lehet nyomozni, személyazonosságát fel lehet deríteni. Elképzelhető, hogy ez történt, mert gondolatébresztő írásokat jelentetett meg, ami a jelenlegi adminisztrációnak igencsak csípheti a szemét. Ha ez nem így történt, akkor visszaszívók minden rosszindulatú sandaságot részemről. Vagy én is eldugulok, mert eldugítanak, az igazolás lenne szavaimra. (Na azért én nem vagyok annyira veszélyes.) Ha meg megmaradok itt, az még nem jelenti, hogy nem az történt, amit pedzegettek. Ha esetleg megcáfol valaki, ám legyen.

Lehetséges, valami ok miatt nem működnek a linkeket jelző barna feliratok a sorrendiség szerint, pluszba itt találhatók kiírva is:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002705225225

13 megjegyzés:

  1. A Facebookra jött Jakab Andortól: "Semmi gond, semmi fekete autó, semmi ilyesmi."

    VálaszTörlés
  2. Szintén a Facebookra jött Muzsi Attilától: "
    ha róla van szó, akkor nem hótt meg..." http://itcafe.hu/hir/kurt_akademia_net-works_online_kommunikacio_kepzes.html

    VálaszTörlés
  3. Előferdül ilyen: -hová lett Tameri (8 hónapja)?
    -hová lett Georgina (3 hó)?
    -hová lett Lyn Dyline 1 hó)?
    és még sorolhatnám tovább s tovább!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon úgy néz ki nem mindenki hű önmagához.

    VálaszTörlés
  5. Mondjuk az durva, ha valaki szó nélkül lelép. Én sokszor abba akartam hagyni a blogolást, mert egyrészt fárasztó nekem gondolkodni, leírni valamit, a szemeimnek sem tesz jót ez a laptop. Mégis naponta itt vagyok, megírom azt, amit megírhatok, de azt is megmondom őszintén, hogy néha nagyon nem látom értelmét. Sokan talán azért hagynak fel, mert nem hoznak lényeges változást az írásaikkal. Mert sokan írnak, a témák sokfelé szakadnak, néha elvész a lényeg a sok kimagyarázástól. Engem egy jó ideje nem érdekel, hogy kinek felelnek meg vagy sem a gondolataim, mert van egy pár ember, akikről tudom, hogy adok nekik, ha naponta írok. Én is felüdülök attól, ha valaki ismerősöm ír. Szerettem Andort is olvasni, sajnálom, hogy valamiért elakadt. Még a múlt évben Bornai Tibor napi bejegyzéseit is olvastam és nagy arcúl csapás volt részéről, hogy bejelentette a blogja beszüntetését. Arra hivatkozott, hogy a blogja miatt fogy alkotó dühe. Karesz is abbahagyta a blogolást az alternatíván. Mondjuk megértem, regény írásba merült. Jobban szerettem a bejegyzéseit. És még sokan mások is leléptek, pedig lett volna mit adjanak. A blogolás nem egy szeszély, talán sokan nem is gondolják komolyan, hogy milyen erő rejlik benne. Én például hamarább olvasom az új bejegyzéseket, semmint a híreket. A hírek nem képezik a realitást. A blogok igen. Ha az ember naponta elolvas többféle blogger véleményt, a hírek is másképpen hatnak.
    Meg aztán lehet van a dolgoknak egy olyan része is, hogy a blogolásból nem jön pénz. És sokan nagyon kényesek az úgymond szellemi alkotásaikra, hogy netán mások ingyen használják, élvezik.
    Ha én lekopok, előtte szólok. Ezt megígérem.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Bejegyzések linkjeivel válaszolok:
    http://apa54.blogspot.com/2011/02/elbocsato-szep-uzenet.html
    http://apa54.blogspot.com/2010/03/blog-iras.html
    Ha én végleg lelépek, (mikor elpatkolok) arról hírt fogok adni. Ezt megígérem.

    VálaszTörlés
  8. Jó, hogy mégis maradtál. :)

    VálaszTörlés
  9. Jakab Andor újra aktív!
    http://jakabandor.blog.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösz szépen, tudom már, hisz ő maga jelezte itt nálam a Facebookon, hogy épségben van. Nézd meg a bejegyzésem dátumát, rá csak egy hónapra szólalt meg újból. Azóta ismét olvasom.

      Törlés
  10. Nos, Andor megint eltűnt. Remélem ezúttal sincs semmi komoly, és meg fog kerülni ismét. Az összes blogja, facebook, minden eltűnt. :(

    VálaszTörlés
  11. Még a Google is alig talál valamit "Jakab Andor" keresésre. Rosszat sejtek. Ha tud valaki valamit róla, írja ide!

    VálaszTörlés
  12. A Facebook falamon rendszeresen találók tőle friss megosztásokat. Ezek szerint nincs vele semmi összeesküvés elméletes gond.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10