2011. okt. 14.

GONDOLATÉBRESZTÖNEK

Illusztráció
Ez első rész netes kigyűjtés, különböző hozzászólásokban olvastam, melyek függetlenül az adott témától, önállóként is értelmezhetők, életképesek:


Valószínűleg ők is megtizedelik majd a termést, de nem tapossák le, mint ezek. (Ők: Gyurcsány Ferenc, és Bajnai Gordon vezette, Orbán-ellenes úgynevezett "Olajfa Szövetség”. Ezek: Fidesz)

Politikában az önkritika sajnos nem ismerős fogalom, helyettesítésére alkalmazzák: "a legjobb védekezés a támadás" stratégiáját.

Mi döntjük el, hogy kire szavazunk, azt gondolom elsőnek nem politikusokat, és pártokat kell választanunk magunknak, hanem értékrendet, majd azokhoz kell rendelnünk hiteles embereket és nem fordítva.

Legalább annyian szeretik Gyurcsányt, mint ahányan utálják 

Gyurcsány a harciasságával, Orbánnal szembeni fellépésével, tömegigényt elégit ki, 

Ez Orbán alaptermészete. Az aljas rágalom, a kétértelmű beszéd, hazudozás.

Az idén nem lesz karácsonyi ajándék, mert a rossz forinttal ezt is elvette a hatalom, mert OV-t, így Mo-t kiközösítette a világ. És még ez csak a kezdet

Csak hát a felelősség most már mindenért őt (OV-t) terheli, ez alól kibújni nem lehet. Hiába támadja elődeit, az a hajó már elment. Az övé pedig süllyed.

Az ember mások késztetésére kénytelen megváltoztatni eredeti elhatározását. Erre mondják a politikában, hogy "soha se mond, hogy soha!"

Ennek a Fidesz bagázsnak már az agyára mentek a saját összeesküvés elméletei. Virág elvtárs meg forog a sírjában, hogy neki nem jutottak ilyenek eszébe...

Ugyanis, itt már '90-ben alapvetően baszott szét mindent a gazdasághoz ugató, múzeumigazgató és történész kormány

Gyakran el felejtik, hogy 8 év töketlenkedése, gazdasági koncepciótlansága, pazarló gazdálkodása, kormányzati felelőtlensége, stb. okozta a jelenlegi helyzetet.  ( Is. Ezt már én teszem hozzá.)




Saját szösszenetek:


A gazdagok elkényelmesednek, és egy bizonyos idő után lecsúsznak. Ez az időtartam lehet pár, vagy pár száz, vagy ezer év is. Az addig fennmaradt szegény kényszerű fifikája miatt furmányosan meggazdagodik. És a körforgás újból kezdődik.


Mindig a mindenkori ellenzéknek kellene kormányoznia, mert az szimpatikusabb. De mihelyt kormányzói pozícióba kerülnek, máris a választói ellen fordulnak, ez a magyar sajátosság. A választó csak eszköz arra, hogy megszerezzék maguknak a zsírosfazekat. Lehet továbbgondolni.


A fiatalok biológiai érettsége megelőzi a mentális érettségük fokát. Sok gondnak ez az oka.


Bonyolult dolgokat csak bonyolultan lehet elmagyarázni, azt el kell tudni fogadni, hogy egyetemi példát nem lehet általános iskolai szinten prezentálni.

Az erőszak erőszakot szül. Aki nem tudja ennek az ellenkezőjét észérvekkel igazolni, az fogadja el, hogy békésebb módszerekkel jobb leküzdeni az adott politikai problémát. A pacifizmus célravezetőbb, mint a békétlenség. Bár aki, az ököljogban bízik, annál félő, hogy még e felvetést sem érti meg. Ha megérti, akkor válaszoljon rá! (De ne demagógiával.)

1 megjegyzés:

  1. Orbán és Kádár közt csak egy lényeges különbség fog megmaradni.
    Kádárt többen szerették és még többen elismerték.

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10