2010. nov. 16.

AGITÁCIÓ

Megint a rosszindulatúságom beszél belőlem, de mivel már annyi csalafintaságban volt részem életemben, kénytelen vagyok most is szkeptikus lenni. Bár a bejegyzés végén látszólagosan ellent mondok önmagamnak, de az általam pozitívnak hit tény sem lehet 100 %-os bizonyíték az állításom védelmére. Annak apropója ez a szövegelés, hogy a napokban beoltották majrés beteg lakótársaimat, beleértve magamat is, a szezonális influenza elleni vakcinával.
Karöltve, legalábbis a tájékoztató szerint, a madárinfluenza elleni szerrel is. Azért, hogy egy szúrással megússzuk, ne úgy, mint tavaly, mikor mindkét vállunkba kaptunk egy-egy löketet. Nekünk ugyan nem, de valakinek fizetnie kellett a szerért. Voltak a váróban olyan betegek is, akik az ingyenesség ellenére nem voltak elviselni ezt a kis kellemetlenséget. Arra való hivatkozással, hogy nincs az egésznek semmi értelme. Na majd az irományon végén visszatérek erre az indokra. Abban viszont lehet valami, hogy tavaly eléggé eltúlozták a H1N5 vírus várható tobzódásának rémképét. Farkast kiáltottak, aztán csak egy kutyuli volt. Én nem bagatellizálom el a veszélyhelyzetet, de úgy érzem nagyobb volt a füstje, mint a lángja. De ezt nem csak én éreztem így, hanem ők, a szurkálástól most viszolygók is. Anyagilag az érdekelt gyógyszergyártók jól jártak, mert sikeresen túladtak készletükön, nem maradt a nyakukon.
Csak akkor lesz tragédia miatta, ha a most átpalizott emberek a tényleges bajt nem fogják komolyan venni, és hullani fognak, mint a legyek. Engem ilyen veszély nem fenyeget, engemet majd más nyavalya fog átvinni az örök vadászmezőkre, mert én minden évben leoltatom magam. Csak egy évet hagytam ki, és el is kaptam az influenzát. Valószínűsíthető, hogy az elsumákolásom miatt dőltem ágynak, de lehetséges, hogy nem. A fene tudja. Mert volt már rá precedens, hogy valaki az oltás ellenére is elkapta a kórt. Mégis azt javasolom mindenkinek, hogy legyen nagylelkű a gyógyszergyártókkal, és bökesse meg magát. A tudomány jelen állása szerint nem árt, talán használ. Annyi káros anyaggal vagyunk körülvéve, eggyel több, vagy kevesebb, az már nem számít. Ha meg nem is káros, akkor meg főleg.

5 megjegyzés:

  1. Egy kérdés. Mitől vagyunk biztosak abban, hogy nem árt???
    Ne érts félre, én is beoltattam magam tavaly. Biztos azonban semmiben sem vagyok, több a kétely bennem. Mindenesetre optimistán fogom fel én is a helyzetet, csak a kérdés lebeg mindig a szemem előtt. Biztos?

    VálaszTörlés
  2. "Jobb félni mint megijedni!"
    Már csak azt kell eldöntenie magában mindenkinek, mitől fél jobban a betegségtől, vagy a vakcinától?
    Amúgy járványos megbetegedésekben rengetegen halnak meg. Ez vonatkozik a hagyományos influenzára is. Védőoltás miatt meglehetősen ritkán!

    VálaszTörlés
  3. Nem tudni valóban mi lenne jó, egy helyről azt hallani oltasd be magad,de már hallottam olyat is ,hogy gyerekeknél pl:az oltás után sok tüdőgyulladásos gyerek lett, igaz vagy nem ki tudja mitől volt valójában.Sajnos az a baj nincs egységes vélemény róla. Mindenkinek magának kell dönteni jól-rosszul!?

    VálaszTörlés
  4. Hülye egy helyzet. Olyan kérdésben kell döntenünk, ami még a szakembereket is megfogja. Lutri az egész. Nem lehet nyugodt bizonyossággal meghozni a megfelelő választ.

    VálaszTörlés
  5. A lutri az a legjobb szó rá szerintem is!

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10