2016. dec. 1.

HANGOSAN GONDOLKODOM 2

Gondolatban elkalandoztam ide-oda.

Nem jó észben sem kilógni az átlagból. Több lehetőség van a megoldásra: lehet úgy, hogy engedve a szesz csábításának, leromboljuk vele az agy finom szerkezetét. Akkor van gáz, ha az alap túl jó volt, és nem sikerült totálisan taccsra tenni az agyat. Ha marad benne annyi értelem, hogy rájönnöm a tudatosan észromboló delikvens, hogy miről maradt le, soha nem nyugvó bűntudata lesz. Ezt nem lehet visszacsinálni, az alkohol örökre leradírozza az agyat. Nem az ész ellen kéne menekülni, annak megléte különleges szerencse, a környezetet kellene felcserélni. De annak komoly akadálya van, ha az okos ember ezekre az összefüggésekre idejében magától nem jön rá, vagy nincs benne kellő bátorsága, hogy a visszahúzó, nem támogató környezetből lelépjen egy jobba. Marad neki a kommersz élet, élete végéig őrlődhet.

A fejlődés lesz az emberiség kipusztulásának egyik oka.

A nincstelenségben az egymásrautaltság növeli a szolidaritás érzetét, míg a bőségben ez pont fordítva van. Feleslegesnek érzi a másik fontosságát, mert nincs szüksége rá. Ezért hidegül el a mai kor embere a másiktól. Bizonyos intelligencia szint felett képesek az emberek kisebbik része látni ezt az akadályt, és képes tudatos gondolkodásával átugorni, míg az emberiség zömének nem sikerül, mert leértékeli a szolidaritást. A saját magát függetlené tevő egyén halálra van ítélve, mint az egy szem hangyának is magában annyi, csak közösségben marad életben.

A fogyasztói világ üzenete, amelyet a reklámok terjesztenek: „az vagy, amid van, és megérdemled a javakat”, és ebből immár a szegények sem akarnak kimaradni.

Politikusnak csak az áll, aki tudja magáról képes elveszteni gerincét mihelyt hatalom birtokosa lesz, van annyira erkölcstelen, hogy hajlandó a szájából segget csinálni. Egyetlen egy gerinces civil nem hajlandó politikusnak állni. Ergo, semmilyen politikusra nem szabad szavazni.

Miért győzik le mindig a liberálisokat, ha egyszer kurva okosak? Mert az egyszerű tőmondatban becsomagolt támadó hazugságot könnyebb megérteni, mint egy többszörösen összetett védekező mondatot.

"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10