2016. jún. 3.

AMINEK VAN ELEJE, ANNAK VÉGE IS LESZ

A rövidtávú, gyors megoldásokat preferálják a népek. Mert annak megértéséhez elegendő az ő agykapacitásuk. Jellemző rájuk, hogy nagyon hangzatosak, kecsegtetőek, de hosszútávúan mind károsak. Ezért van az, hogy mindig ugyanabba a történelmi hibákba esnek az emberek, és soha nem tanulnak. Az IQ csökkenés (mely tömeges, és oly jellemző korunkra) egyre rövidebb távú, így egyre rosszabb megoldásokat eredményez. Úgy kell tekinteni az emberiség fejlődésére mint egy ember életútjára, meg a család ötvözetére.
Egy újszülöttnek van leghatékonyabb szivacsos agya, esze, hisz az a feladata, hogy az értelme kibontakoztatásához minden feltételt, képességet megszerezzen magának. Az emberiség is fejlődött egészen a felvilágosodás koráig, most, ha tetszik, ha nem, a hanyatlás, a demencia, szellemi leépülés időszakába kerültünk. Ha emberi lépték szerint nézzük civilizációnkat, gyermek volt az őskorban, nagykorúvá vált az ókorra, beérett a 1800-as évekre, most úgy 70 éves körül lehet. Hiába vannak az ifjú, és idős bölcsek találmányai, az a rövidtávú elképzelések megvalósítására veszik igénybe. Ahogy a családban is időseket, a bölcseket mellőzik, elnyomják a tetterős fiatalok, az ő rövidtávú, így részben, vagy teljesen téves megoldásaikat helyezik előtérbe. Ez természetes trend. Vannak az emberi életnek törvényszerűségei, ezeket kell előbányászni, ha valamit nem értünk az emberiség történetében. Ezek után már világos lesz.

Nem szeretik az emberek a hosszú távú megoldásokat, mert türelmetlenek, buták hozzá. A politikusok ingyenélésűk érdekében a népszerűségét akarják, ezért a rövid távú megoldásokat propagálják (hisz arra van tömegével vevő).

Ezt az okfejtést csak az idősebbek érthetik meg úgy, hogy a tudatalatti, automatikus gondolkodásuk is át tudja venni azt. A fiatalok is így olvasva megértik ugyan, de nem lesznek tőle okosabbak, mert tetteiket, gondolkodásuk irányát a tudatalattijuk határozza meg, abba ez a gondolat, bölcsesség hiánya miatt nem épülhet be.

1 megjegyzés:

  1. Tökéletes példája a filozófiai szkepticizmusnak. :)
    Nem mondom, hogy én nem vagyok szkeptikus. :)

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10