2013. nov. 19.

ŐSZINTÉN

Megint egy ellenmondásos, filozófiainak is értelmezhető témával foglalkozom, aminek nincs jó megoldása. Az emberiség rákfenéje az őszinteség, meg az őszintetlenség. Ha őszinte vagyok, az sem jó, ha nem, akkor az sem. Szent meggyőződésem, hogy akkor lenne élhető világunk, ha saját magunkról minden publikus adatot, körülményt megoszthatnánk másokkal, ha másik ember életét befolyásoló bármilyen tevékenységről nem lenne titok.
(Lásd az állami, kormányzati titkosításokat, titkolózásokat.) Titkok akkor vannak, amikor valami simlisséget akarnak takarni. (Kivétel a hadi titok. De ha totális őszinteség lenne, akkor a honvédségre sem lenne szükség.) Ennek szellemében osztom meg „lennoni”, nagyképűben evangéliumi módon, minden a közjó érdekében hasznosnak vélt gondolataimat. Effektív segítséget az én állapotom miatt már nem tehetek. A nagy és kicsi tragédiáknál az emberi segítség megnyilvánul. (Ezt magam is megtapasztaltam, hálás is vagyok érte.) Ezek szerint nagyon sokan a bensőjükben (szívükben) érzik, hogy ez az egyetlen járható út. Csak még az eszükkel nem tudják. Ahhoz hogy tisztában legyünk, hogy mire, kire kellene ráfigyelni, na ahhoz szükséges a mindenre kiterjedő őszinteség. Természetesen magántitokra, az intimitásra nem vonatkozik megállapításom. Manapság nem lehet ennyire nyíltan önmagunkat kiszolgáltatni, mert vannak erkölcsileg alávaló gazemberek, akik visszaélnének vele, és megszívatnának. Na mivel ez nem lehetséges, ezért a jobb világ reménye elillant.

Aki becsületesen él, annak nincs takargatnivalója. Legyen az magánszemély, vagy bármilyen kisebb-nagyobb szervezet, társaság. Tehát ha valaki olyannal szimpatizál, aki akár a legkisebb mértékben is valamiben mer sumákolni, annak feleslegesen adja rokonszenvét, támogatását.

Ez a bekezdés azoknak szól, akik zagyva beszédnek tartják mondókámat. Sokaknak nehezen érthető, amit irok, aminek az az oka, hogy felületesen olvasnak el. Ha akár egy névelőt, vagy vesszőt nem vesznek figyelembe, lehet pont az ellenkezőjének értelmezik szándékomat. Vannak, akik még így se tudják megérteni, azoknak sajnos anyukájuktól és apukájuktól csak ennyi tellett. Azért ne adja fel, próbálkozzon, megéri. Lásd az előző bejegyzésem 4. bekezdését, ami az intelligenciaszint növeléséről szól. De vannak olyanok is, aki azonosulni tudnak vele, nekik nem kinai. Ha mindenki zagyvaságnak tartaná, akkor ez a szösszenet lenne a pszichiátriai beutalóm.

Erkölcsileg tiszták, ismerősnek, sajátjuknak hiszik gondolataimat, ez azért érzik úgy, mert nekik már eleve agyuk egy rejtett zugában volt, csak ennyire koncentrált, leirt formában még nem látták, és a látottak hatására hívódnak elő.

Még ha utópisztikusnak is tűnik teóriám, akkor is a lelkiismeretem totális őszinteséget diktál, ezért született ez a bejegyzés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10