2013. szept. 20.

KIS RÓKÁK (APRÓKA GONDOLATOK)

Komoly és komolytalan agyszülemények.

1. Bárki bármit mond a demokratikus alulról jövő kezdeményezések fontosságáról, akkor is az életünket meghatározó politikai események múlt és jövőbeni elindításában a pártok vezetőinek meghatározó szerepe van. Magyarul a döntő szót az első számú politikus mondja ki. Még inkább érthetőbbé téve csak kevés, első körben 5-10, nagyobb volumenben - kisebb, de ugyancsak lényeges szerepben - 150-200 személy szükséges. Választásoknál voksukkal az emberek öröklött és belenevelt erkölcsi nézeteiket alapján csapodnak csak a fő politikai irányvonalhoz. Hiszen az átlag polgár nem ért a politikához, még a pártok programjait sem ismeri á-tól zett-ig. Elsősorban pártvezérek megnyilvánulásaiból dönt, hogy az adott társaság neki rokonszenves-e, avagy sem. 
  
2. A Fidesz főbb szempontjai 2014-es választási győzelem elérése érdekében.
·        Fidesz a 2/3 segedelmével tudatosan, a gondolkodókat ellehetetlenítő törvényeket hoz.
·        szándékosan mindent, tehát nemcsak dilettantizmusból elront, és az így keletkezett károk okait rákenni ellenfeleire.
·        amikor a megszorítások kezdenek elviselhetetlenek lenni, enged a gyeplőn, 2013-14-ben
·        ezért a nép megmentőjének tekinti őt, akit hálából ismét megválasztja.
Az nem lehet igaz, hogy a jelenlegi ellenzék ne látná ezt a forgatókönyvet, ha látja, de nem erre építi fel stratégiáját annak csak az az oka lehet, hogy alapvetően egyetért, sőt azonosul a Fidesz célkitűzéséhez. Ugyanúgy hülyítik a népet, mint ellenfelei. Summa-summarum: aprópénzért lefekszik a Fidesz előtt.

3. Ha valakinek (Orbántól a szomszédasszonyig bezárólag) tettéről sommásan azt az ítélet hozzuk, hogy az hülyeség, elhamarkodott vélemény nyilvánításunk előtt vegyük figyelembe az alábbi gondolatmenetemet. Csak a klinikailag igazolt hülyék tetteire lehet azt mondani, hogy hülyeség amit csinál. De akit akár még a bíróság is normálisszámba vesz, annál legfeljebb még nem találtuk meg a nekünk furcsa tettére logikus, ám valójában nagyon is helyén való magyarázatot. Legfeljebb nem gondolják végig, hogy tetteiknek milyen következményeik lesznek.

4. Csak egy könnyed, kósza gondolat. A türelmetlen várakozás miatt képtelen teóriák gyártására vetemedek. Tudom alapvetően hibás egy elgondolás, de akkor is kedélyjavító érzés lehet meglátnom a legkisebb változásban a nagy kezdetét .Az optimizmus hülyét csinál belőlem?
A tény. Össze van szakadva Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége. Korábbi önmagához viszonyítva jóval többet öregedett, mint ami az eltelt idő miatt elvárható lenne.  A látottak beindították nálam a vezérhangyát. Ha a családdal, vagy az ő egészségével lenne gond, az meglátszana férje, a vezénylő tábornok pocakján is. De Viktorunk kicsattan a fizikális egészségtől. Akkor más nem lehet (tessék figyelembe venni a 4. rész első mondatát), hogy félti a szerető asszonya a férjét. Lát már olyan bajokat, amit a férje még nem. Előbb-utóbb meg fogja láttatni. Csak türelemmel kell kivárnunk.

http://www.youtube.com/watch?v=AcKTk8wiTk4 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10