2011. nov. 15.

NE BÁNTSÁTOK ORBÁN VIKTORT

Illusztráció
Eléggé félelmetes az emberi agy, legalábbis az enyém, mert egy viszonylagos semleges látvány is elvonatkoztatott asszociációkat tud produkálni. Ilyen volt a Forma 1 Abu Dhabi futama. A pálya környezetének fényűző volta, a rengeteg jacht látványa az alábbi, látszólag különböző, gondolatokat kapcsolta össze fejemben.

Rendbe kellene tenni szénánkat. Értékelni kell, hogy Viktorunk felvállalt egy olyan feladat véghezvitelét, amihez félő még az ő esze is kevés.
Mert esze az van. Ez tény. Jelen tudomásom szerint nincs a Földön olyan személy, aki rendet tudna tenni, gyökeres változást kicsikarni. Mert gyökeres változásra lenne szükség, de ez a régi gondolkodásmóddal nem megy.

Javarészt, ami miatt országos és személyes anyagi problémáink vannak azokat a Wall Street-en generálták. (A Wall Street alatt nemcsak kapzsi, gátlástalan amerikai, hanem a mi több milliós havi fizetésű mohó bankárainkat is értem.) Bajaink javát nekik köszönhetjük. Azon a sakktáblán, melyen még a Polgár papa lányainak profi lépései is kevesek lennének a matt elkerülése érdekében, kormányunk prime ministere is csak egy paraszt. Én értékelem erőlködését, de félek, hogy alul fog maradni. Az meg nem várható el tőle, hogy ellene menjen saját sleppjének, ellene menjen saját magának is. Pedig az kéne. Jól pedzegeti a kérdést, hogy munkára kell alapozni. Akkor szakítson a bankárokkal, és az országát, azok egyszerű polgárait tartsa szem előtt. Választania kell az ír, vagy az izlandi példa között. Újra kezdés? De nem úgy hogy mindent tönkretesz előtte.
A bankárbűnözésről film.

Akinek van pénze, az még többet akar. A gyomor űrtartalma véges, de bankszámláé nem. Ezért a sok sem elég, ezért nincs soha jóllakás, csak örök éhség. A sok pénz olyan hatást tud kiváltani, mint a kábítószer. A pénz bódító hatása miatt nem tud racionálisan viselkedni. Mivel nagyjaink ezt elvet soha nem fogják elismerni, botorság lenne elvárni, hogy mi, a szegények érdekében eljárjanak.

A bankárok különböző pénzügyi tranzakciók, valamint úgynevezett banki konszolidáció révén révén ellopták,  illetve ellopják az adófizetők pénzét. Ugyanazt csinálják nagyban, amit gátlástalanul tesznek nagyjaink, tőlük kisebb mértékben.

Ha első emberünk (nem SP, az én szememben ő maximum ezüstérmes,) az izlandi példát adaptálja a magyar viszonyokra, akkor talán lesz esély a gyógyulásra, ez esetben még azt se bánom, ha királlyá koronázzák. Mert ha ő nincs, akkor a jelen politikai helyzet szerint lenne rosszabb helyette. Úgyhogy senki ne bántsa. Ha lehet, akkor inkább a kisebbik rosszat választanám.

Uff, én beszéltem.

http://endredy.wordpress.com/2011/08/03/az-izlandi-forradalom/
http://vimeo.com/23116284

8 megjegyzés:

  1. A "szerről le lehet jönni".
    A pénzről nem lehet leszokni. Akinek egyszer volt és elvesztette, az mindent el fog követni azért, hogy újra legyen.
    Akinek meg megmaradt, az mindent elkövet hogy maradjon is meg, illetve legyen több.
    Akinek meg eddig sem volt, annak -a kivétel erősíti ..- ezután sem lesz, mert az előzőek alapján már nem jut.
    A pénz csinál pénzt.

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsi Kovács megjegyzése a Facebookra
    Szia! Végre más is úgy gondolkodik, mint én...http://jomodoru.blog.hu/2011/11/15 üdv és még van egy kemény (!) politikai blogom is!!!

    MJ-nek
    A pénz csak az értéket megtestesítő eszköz. Munkával lehet értéket létrehozni, evidens pénzt. Pénz csak akkor hoz pénzt, ha abba munka is van.. Akinek sok pénze van annak csak úgy lehet ha több embertől elveszi, magyarán ellopja munkáját. A bankok kamata is lopás
    Rockefellernek tulajdonított mondás, csak az első egy milliót ne kérdezzék, hogy hogyan szereztem.
    Voltaire: minden vagyonhoz bűn tapad.
    Marx: a kapitalizmus lopáson alapszik
    Mindezeket a gondolatokat megtalálod részben itt is: http://apa54.blogspot.com/2010/10/becsteleneknek-all-vilag.html

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Folytatás: http://apa54.blogspot.com/2011/12/ne-bantsatok-orban-viktort-2.html

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. http://www.youtube.com/watch?v=CLCokYTDNnU&feature=share
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wVAg2e5Gwwg

    VálaszTörlés
  8. http://www.youtube.com/watch?v=89TAsGkSDhM&feature=related

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10