2011. jún. 13.

MODERNKORI ROBOT?

Minden héten produkál kormányunk olyat, ami megütközést kelt bennem. Olyan hatást vált ki produkciójuk, hogy láttán nézek, mint Jenő a moziban. Hitetlenkedve, hogy még mit ki nem találnak bőrünk lenyúzására. A nép, az isten adta nép, meg bárgyún asszisztál nekik. Csak az a kérdés meddig? Mert ezeknek az intézkedések meghozatalával, saját maguknak verik a szeget a koporsójukba. Mint a legutóbbi ukázukkal, miszerint a szociális segélyt igénybevevőknek el kell fogadni olyan munkát is, ami lakhelyétől napi háromórai utazásnál távolabb van, hisz ingyen utazást és szállást biztosítanak.

Mi ez, ha nem modern robot, vagy inkább úgy jellemezném, hogy rabszolgaság?

Érdekes, csak a csórókkal foglalkoznak. Ha egyszer húzni kell a nadrágszíjon ne csak a szegényeknél próbálják, mert ők hisz már most is olyan soványak, hogy felcsúszik a szíj a nyakukhoz. Nem lázadoznék, ha nem azt látnám, hogy mire megy ki a játék. A sok csóróknak azért lehetetlenítik el az életét, hogy a gazdagabbak még inkább dúskáljanak. Ez kérem gonoszság. Lehet, hogy én látom rosszul, mikor azt hiszem, hogy nagyjaink önteltek magukkal? Annyira, hogy még saját bukásukat előkészítését sem látják előre? Vagy nagyon is pontosan látják lépéseik következményeit. Ezért már előre biztosították maguknak a magánrendőrségűkkel, az új alkotmánnyal pozíciójukat. Nekem már életkorom miatt is nem oly sokat számit, hogy mi lesz. De szeretteim jövője nagyon is izgat.

Ezzel a stílussal, tettekkel a szélsőségek malmára hajtják a vizet. Az pedig semmi jóra nem vezet. A történelemben tapasztalhattuk már. Vagy a három millió koldus országát akarják ismét, mert az lesz. Meg kivándorlás, meg dögrovás. Ja aki jól van lakva azt kurvára nem érdekli más korgó gyomra.

Ahogy korosodom egyre inkább az a véleményem, hogy ez a világ nekem nagyon nem tetszik.

4 megjegyzés:

  1. Ezzel én is így vagyok. Romániában is ugyanez a politika zajlik. Erre még rájön, hogy mi erdélyi magyarok is ahányan annyi fele húzunk. Sajnos, ahogy látom a dolgok fejlődését, a szélsőségesek fognak nagyobb teret kapni. Beláthatatlan bajok elé nézünk. Nekem ez az érzésem.

    VálaszTörlés
  2. Ez bizony az! Modern kori "kényszermunka". Az újólag munkába állított rendvédelmisek pedig a munkát felügyelni kellenek.

    VálaszTörlés
  3. Ugye, nem is tudjátok miért a közmunka, ha elárulom, én leszek a rasszista. Vagy talán mégsem kellene munkába állítani őket? A Zorbán semmiképpen nem jó, inkább ezt kellene írni, nem kellene szaporítani a sorokat.

    VálaszTörlés
  4. Edimár válaszaimat az alábbi bejegyzésben találhatod meg.
    http://apa54.blogspot.com/2011/07/reagalasra-valasz-2.html

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10