2011. aug. 22.

MINDENKI HAZUDIK

Illusztráció 
Világunk, nagyon sajnos így rendezkedett be, hogy hazudni kell. Félre ne értsetek, ez az iromány nem védőbeszéd senkiért sem, se a volt, se a mostani, se a leendő miniszterelnökünkért. Másképp nem maradhat egyikük sem hatalmon, hogy ne hazudjon. Senki sem meri megmondani az igazat, mert annak röptetés a vége.


De a testbeszéd nem hazudik. A mai technikai lehetőségek miatt nagyon kell vigyázni arra, hogy csak hiteleset mondjunk. Ki lehet kockázni a képeket. Bármit mondhat a száj. Ha csak hallgatnánk az illetőt, még hihető is lenne. De látjuk is. A mimika. a testbeszéd, az értő szemet nem tudja becsapni. Nem kell különösebb pszichológiai ismereteket elsajátítani ahhoz, hogy birtokában legyünk az igazlátásnak, csak nézd a televízió egyes siker sorozatait, mint pl.: a Doktor House-t, illetve a Hazudj, ha tudsz-ot. A minimumot ezekből is el tudod sajátítani.


Csak hangosan gondolkodom.

A volt miniszterelnökünknek öszödi beszédje alapos politikai felfordulást okozott. A mostaninak is elő kell majd idővel rukkolnia hasonlóval, ha van egy kis vér a pucájában. Ugyanis sokkal jobb lesz, ha önmaga jön elő a farbával, mint hogy megvárná a mostani ellenzék támadását. Olyan vehemenciáról fog megbizonyosodni, ami még a felcsuti pap keresztvízére sem lesz tekintettel. Be fog következni az az időszak mikor fehéren-feketén világos lesz, hogy ők is hazudtak reggel, délben, este. Ha nem vallja be önmaga, nem lesz neki még annyi sansza sem, mint elődjének. Bármennyire is akarja a kétharmadra hivatkozva bebiztosítani hatalmát, meg fogják röptetni őt, és sleppjét is.


Csak hangosan gondolkodtam. Mindenki hazudik. Reménykedek, hogy most én is.

4 megjegyzés:

  1. Nem fog előrukkolni. Nincs nekik, annyi ...

    VálaszTörlés
  2. Naná, hogy mindegyik hazudik.
    Viszont roppant lehangoló a tény, mely szerint már természetesnek vesszük.

    VálaszTörlés
  3. Deák Ferenc mondta, hogy csak egyetlen kritériumnak kellene megfelelnie a sajtónak: hazudni nem szabad. Szerintem ez a kormányzásra is vonatkoztatható.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon egyetértek!
    Deák Ferenccel is, meg veled is!

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10