2011. aug. 14.

MINDENKI PÁRTJA

Bizonyára hallottál Jakab Andor blogjairól, mert három (1,2,3) is van neki, ha nem, akkor most tőlem megtudtad. Rendkívül érdekes témákat boncolgat. Ha még nem ismered, látogass el ide, és nézni fogsz csodálkozva. Olvasd őket és sok minden ismerősnek fog tűnni. Lehet, hogy ezek a gondolatok a tudatalattidban benne motoszkálnak, vagy a tudatodban már meg is fogalmazódtak, csak így összesűrítve még nem találkoztál velük. Nekem, a sok közül ez a leginkább figyelmemre méltó.

Azzal mindenki tisztában van (remélem), hogy valami nem gömbölyű, és még nagyon messze vagyunk a mindenki számára elviselhető világtól. Tudom, hogy ezt nem érhetjük el, de akkor is törekedni kell rá. Csak úgy érhetünk célt, ha minden a jövő iránt felelősséget érző magyar ember a lehetőségeinek mértéké szerint tesz is érte. Nem keveset, sokat.

Rá kell eszmélni arra, hogyha boldogulni akarunk, félre kell tenni az ideológiai, világnézeti ellenérzetet a másképp gondolkodókkal szemben. Mindenekelőtt, mindenki a saját fejében oltsa el az ellenérzés tüzét, ha ez nem megy, akkor veszett fejsze nyele. (A tűzet kéne a politikusoknak oltani, nem a szítani. Ők ez ellenkezőjét hiszik magukról, de mégis a tűz csiholásával foglalatoskodnak. Lehet, hogy van köztük tűzoltó is, de én egyről sem tudok.) Csak így érünk el sikert. Meg kell tudni az igazat. Ahhoz, meg kell hallgatni mindenkit, aki szót kér, és vitázni kell vele, ha ellenvetésünk van. Így kiderülhet az igazság, hisz a vitában tisztázódnak a nézetek. Ha egyetértesz a bejegyzésben foglaltakkal, akkor Mindenki Pártja Facebookos csoportban van a helyed. Ez az általam is kiemelt bejegyzés hatására jött létre, azzal a céllal, hogy összegyűjtse mindazokat, akik azonosulnak a bejegyzés szellemiségével. A csoport olyan, mint a vegyes saláta, hisz ide a rasszistán kívül mindenki jöhet.

Veszélyhelyzet van. Most mindenkinek oltani kell a szomszéd házát, mert ezzel a sajátomat is védem. Senki nem lehet passzív, mert az felér egy öngyilkossággal. Felesleges volt az előbbi hasonlat részemről, mert mindenki tisztában van, hogy a saját jól fel fogott érdekében mit kell tennie? A tűz esetén igen, de a mostani politikai helyzetben nem biztos, hogy látja a nagy baj jövetelét.

Nem lehet tudni, hogy milyen eredménye lesz ennek az akciónak, de ha nem kezdjük el, akkor biztos nem is lesz belőle semmi. Eléggé pesszimista beállítottságú vagyok, de most bizakodással tölt el. (Lehet, hogy naiv vagyok?) Reménykedek, hogy ebből valami jó fog megszületni.

Jó ez a jelenlegi kormánynak is mert, ha kitekintenek a kis világunkra, itt látják, hogy valójában mi is zajlik le a fejekben. (Lehetséges tudják, és nem is kíváncsiak rá?)

Mindenki azt tegye, amit tud. Én ezt tudtam. Kövesd példámat, és ne légy passzív. Ha egyetértesz a mostani bejegyzésemmel, akkor ne csak lájkold, hanem oszd is meg.

3 megjegyzés:

  1. Hm, hm. Én ennek a sikerében is szkeptikus vagyok. Ám azt kívánom valósuljon meg.

    VálaszTörlés
  2. Utólag visszaolvasva látom, hogy a szkepticizmusom minden derűlátásom ellenére azért jelen van. Például itt: "Nem lehet tudni, hogy milyen eredménye lesz ennek az akciónak..."

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom a szkeptikusok táborához.
    Pedig de jó lenne! Legyen. Menjen. Hátha mégis!

    VálaszTörlés

A havi legtöbbet látogatottak, de nem biztos, hogy a legjobbak is. Top 10